LOGOTYPER

ILLUSTRATÖR

GRAFISK DESIGNER

Företagslogotyper


Är du i behov av en enkel och stilren logotyp, eller en mer avancerad och detaljerad logga? Vet du exakt vad du är ute efter och har en egen idé, men inte hittat någon som kan skapa den? Då fixar vi det åt dig.
Är det däremot så att du är tveksam till vad du behöver, eller kanske inte alls vet vad du vill ha? -Det gör inget. För vi skapar det du behöver genom att utifrån ditt företags målsättning, kunder, smak, önskemål samt bransch ta fram olika passande idéer och förslag åt dig, och därefter jobba på logotypen tills att du är helt nöjd.OBS! Bäst av allt är att du får pengarna tillbaka om du inte skulle bli nöjd!

(Läs mer om våra loggor, priser, nöjdhetsgaranti, paketlösningar och grafiska profiler längre ned på sidan)

Varför betala mer för en företagslogga än vad man behöver?

Att köpa företagslogga idag kan både vara kostsamt och knepigt. Vänder man sig till reklambyråer så kan kostnaden bli ganska hög. Men är de bättre då? Nej, är det korta svaret. För sanningen är att reklambyråer ibland även anlitar mig och andra designers för att ta fram logotyper åt dem. Logotyper som de i sin tur sen säljer vidare till sina kunder, men då till ett betydligt högra pris. Men varför är då reklambyråer dyrare om det egentligen är ”samma” logotyp man får? Anledning är att en reklambyrå har högre kostnader som måste täckas. Skalar man bort alla dyra lokalhyror, anställdas löner, kundmöten och andra kostnader så behöver en logotyp faktiskt inte kosta så mycket. Så varför då betala mer än vad du egentligen behöver?Galleri med exempel på skapade företagsloggor

Klicka på önskad bild för större bild och bildspel.


En företagslogga behöver inte se ut på ett speciellt sätt.
Några loggor är mycket simpla och enkla i sin design och utformning, vissa är enbart svart/vita, andra har en "klurig" idédesign relaterat till branschen de är i, andra är mer "smack på" och inget sparat. Allt beroende på personlig smak, ens kunder eller vilken bransch man är i. Men i slutändan handlar det om vad kunden är ute efter. Det finns ingenting som heter för enkelt, eller för avancerat.
Vissa kanske kan tjäna på att ha en logga som sticker ut och är mer "säljande". Andra tjänar på att ha en företagslogga som är mer lågmäld och klassisk.
Oavsett vilken du vill ha, så är jag säker på att jag kan ta fram den åt dig. Vad har du att förlora på att försöka?

Våra olika Logotyp-paketPaket 1:
För dig som redan har en logotyp men behöver få den vektoriserad, digitaliserad.

Om du önskar kan du även samtidigt få den uppdaterad och uppfräschad, så att den får ett mer professionellt uttryck som passar idag.

Vad som ingår

Du får din logotyp omgjord i vektorgrafik (självklart efter dina önskemål).


Vanligaste filformaten
Den färdiga logotypen får du sen i de vanligaste filformat du kan tänkas behöva för professionell återgivning i tryck och internet. Självklart kan du även få den i andra önskade filformat.

Fria ändringar

Du får ”fria ändringar” vilket betyder att vi jobbar på logotypen tills att du är helt nöjd med den.


Pengarna tillbaka garanti
Det innebär att skulle du mot förmodan inte vara nöjd och vill avbryta projektet så går det bra. Du får då tillbaka hela summan du betalt in. Således riskerar du alltså inte en enda krona. Detta gäller fram tills att du godkänt den färdiga logotypen.


OBS! Om du behöver få gjort en grafisk profil med designat visitkort, brevpapper, kuvert etc. Se Grafisk profilpaket här nedan


Paket 3:

För dig som är osäker på hur du vill att din företagslogga skall se ut och vill ha flera professionella designförslag att välja mellan.

Alternativet för dig som behöver en snygg företagslogga, men som är osäker på vad du vill ha eller vad som passar ditt företag.
Vi hittar rätt logga genom att du först får några frågor gällande ev. önskemål, smak, men också frågor gällande branschen, företaget, dess mål och dess kunder etc. Svaren sammanställs och utifrån det skapas sedan flera olika designförslag som du väljer från.


Du kommer att få mellan 5-7st. snygga, genomtänka logotypförslag som är speciellt skapade och framtagna åt ditt företag. När du väl valt ett förslag jobbar vi på den tills du är helt nöjd med den. Skulle inga av förslagen kännas rätt, tar vi om processen och skapar nya förslag åt dig.


Det som ingår
Den färdiga företagsloggan (originalet) är skapad i vektorgrafik, som du får tillsammans med de vanligaste filformat som kan behövas för professionell återgivning i tryck och till internet. Självklart kan du även få den i ytterligare andra önskade filformat.


Fria ändringar
Du får ”fria ändringar” vilket betyder att vi jobbar på din företasglogga tills att du är helt nöjd med den.


Pengarna tillbaka garanti
Det innebär att skulle du mot förmodan inte vara nöjd och vill avbryta projektet så går det bra. Du får då tillbaka hela summan du betalt in. Således riskerar du alltså inte en enda krona. Detta gäller fram tills att du godkänt den färdiga logotypen.Paket 2:
För dig som redan vet ungefärligen hur din logga skall se ut, men behöver få den skapad i ett professionellt uttryck.

Det bästa är om du redan har en skiss av något slag på din idé. Men det går också bra med enbart en beskrivning på vad du är ute efter. Gärna tillsammans med ev. en bild på någon logga som du hittat på nätet och vars stil du gillar och gärna ser att din egen logga skall inspireras från.

Vad som ingår
Du får din logga skapad utifrån de önskemål du har.


Vanligaste filformaten
Loggan får du sen i de vanligaste filformat du kan tänkas behöva för professionell återgivning i tryck och internet. Självklart kan du även få den i andra önskade filformat. 


Fria ändringar
Du får fria ändringar i den utsträckning som faller under just


Pengarna tillbaka garanti
Det innebär att skulle du mot förmodan inte vara nöjd och vill avbryta projektet så går det bra. Du får då tillbaka hela summan du betalt in. Således riskerar du alltså inte en enda krona. Detta gäller fram tills att du godkänt den färdiga logotypen.OBS! Om du behöver få gjort en grafisk profil med designat visitkort, brevpapper, kuvert etc. Se Grafisk profilpaket här nedan


Grafisk Profilpaket


Grafisk profil – en viktig del av identiteten

Företagets visuella identitet består av den grafiska profilen. Den i sig består, förutom av loggan som är central, även av en genomtänkt design i form av regler kring hur färger, typsnitt, placeringar skall göras så att man alltid känner igen företagets identitet.


Den grafiska identiteten skall gå som ett rött snöre genom alla områden och platser där företaget syns – broschyrer, webbsidor, annonser, bilar, visitkort, brevpapper etc. Risken om den inte känns igen är att kommunikationen misslyckas och ev. information inte når fram på ett smidigt och önskvärt sätt.

Vad som ingår förutom själva designen är designade original för:

1. Visitkort - 90 x 55 mm (upp till 5st. separata personer)

2. Brevpapper A4

3. Kuvert C4 eller Kuvert C5

(OBS! Priset gäller om du samtidigt också beställer något av  Logotyppaketen. I annat fall kostar Grafisk profilpaketet 2 998:- exkl. moms)

Hur går det till att beställa företagsloggar?


(OBS! Det skiljer sig en aning åt beroende på vilket paket du valt)
Först görs en beställning, varefter du får en delfaktura på halva beloppet, som måste betalas in innan arbetet sätter igång (För att säkerställa att beställningen är legitim och riktig)

Du skriver sen och berättar det du kan och vet om den logga du är ute efter. Ju mer info och bilder, desto lättare blir jobbet. Exempel på önskvärd info; hur den skall se ut, vad den skall användas till, vilken stil du önskar (visa gärna bilder på stilen), ev. även andra viktiga detaljer du vill ha, om det finns speciella färger som du vill ha, vilken känsla som företagsloggan skall förmedla, etc.
I annat fall där du inte känner att du vet riktigt hur loggan skall se ut, där får du istället några frågor som du svarar på efter bästa förmåga. Sen utifrån dina svar, samt den bransch ditt företag är i hämtas info om dess ofta speciella uttryck bland de befintliga loggorna - Det sammantaget kommer räcka för att få en relativt bra bild om vilka loggor som passar dig.

Förslag tänks ut, skissas,  skapas och skickas över. Där väljer du den du gillar eller tror har potential att bli rätt logga (med lite mer arbete bara). Du ger den input och direktiv/önskemål som behövs för att ta loggan till nästa steg.
När du väl är helt nöjd med resultatet, betalas den andra och sista delfakturan på resterande halva belopp, varav du får din logga skapad i vektorgrafik (Vilket betyder att du kan förstora den i tryck som ett helt fotbollsplan och ändå ha knivskarpa kanter och konturer) Du får den också i andra filformat för ex. till internet etc. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig!


Om logotypen och varför den är så viktigLogotypen är företags ansikte utåt och är något som helst på något vis  skall återspegla vad företaget står för, eller erbjuder. Den skall helst lätt gå att känna igen och kommas ihåg. Men det är också ett stort plus om den även är tilltalande, skapar uppmärksamhet och sticker ut i mängden av alla miljontals loggor som finns. För risken är ju annars att ens logga bara försvinner i mängden av liknande loggor och därför glöms bort. Man skall heller inte glömma att rätt logga i en del branscher, helt på egen hand även, kan generera nya kunder. Potentiella kunder ser på en logotyp och skapar utifrån den sig en bild av vad man kan förvänta sig av företaget. En tråkig och ful logga kan alltså förknippas med ett tråkigt, oengagerat och trött företag. Medan en snygg och färgglad logga istället kan göra att man tolkar företaget som energiskt och kraftfullt. Som du förstår är därför valet av logga viktigt – skall du ha en som är enkel, stilren och med få färger, eller skall du ha en mer avancerad logga med fler färger och detaljer? Det som avgör detta är dels hur du vill att företaget skall bli uppfattat, dels vilken bransch man är i, dels vad man skall använda den till Men främst är det ett personligt val. För i slutändan handlar det ändå om vad DU anser är rätt logotyp för DITT företag.

Se upp så att du inte köper  stulen företagslogga och sen blir stämd


Reklambyråer brukar hävda att om man som kund går till "billigare" designers på internet så riskerar man i bästa fall få en dålig företagslogga. I värsta fall riskerar man att få en som är stulen och där man endast bytt ut företagsnamnet och ev. mindre detaljer. Men företagsloggan tillhör ändå ett annat befintligt företag. Man riskerar således att bli stämd av den riktiga ägaren. Det är faktiskt inte helt tomma ord från reklambyråerna heller. för det stämmer att det finns många oseriösa aktörer idag på internet som gör just så. De bryr sig inte för att bedra och lura personer med stulna företagsloggor som de säljer billigt till inget ont anande företag som hamnar i trubbel och blir stämda. Utöver detta, så förlorar dem även sin företagslogga, och är den då kanske inkörd och finns på kanske både bilar och trycksaker så kommer det innebära nya problem, samt ytterligare kostnader för att göra om allt från ruta 1.

 

Ofta är det lätt att se vilka sånna företag genom att använda logik. För tänker man till så förstår man att ett företag inte kan på bara ett par dagar både tänka ut idéer, skissa, designa och skapa flera olika förslag. (Dessutom måste de ju "släppa allt annat arbete de håller på med" och direkt påbörja arbetet för att hinna med, och även då är det omöjligt). Det går bara inte att skapa flera olika designer på bara ett par dagar! Oftast går heller inte ett lågt pris ens ihop med den korta tid som det påstås skulle ha tagit för att få fram alla förslag och den slutliga företagsloggan. Så mitt råd efter att ha hållt på med detta i över 15 år, titta runt och skaffa dig information, samt använd ditt förnuft - det klassiska talesättet gäller även här. -Om något ser förbra ut så...

DGL Design

TA KONTAKT

Adress: Agnesfridsv. 7, 212 37 MALMÖ

Email: info@dgl-design.se

Telefon: 040 211493

DAN G. LARSSON

...är en illustratör och Grafisk Designer som skapar högkvalitativa illustrationer, logotyper och annan grafisk design.

© Copyright. All Rights Reserved.
2004-2019