Är ditt företag i behov av en enkel och stilren logotyp, eller en mer avancerad och detaljerad logga?
Vet du exakt vad du är ute efter och har en egen idé, men inte hittat någon som kan skapa den? Då fixar vi det åt dig.
Är det däremot så att du är tveksam till vad du behöver, eller kanske inte alls vet vad du vill ha? -Det gör inget. För vi skapar det du behöver genom att utifrån ditt företags målsättning, kunder, smak, önskemål samt bransch ta fram olika passande idéer och förslag åt dig, och därefter jobba på den tills att du är helt nöjd.

100% Satisfaction guaranteeOBS! Bäst av allt är att du får pengarna tillbaka om du inte skulle bli nöjd!

(Läs mer om våra loggor, priser, nöjdhetsgaranti, paketlösningar och grafiska profiler längre ned på sidan)

Pengarna tillbaka garanti när du beställer företagslogga eller illustration

...och andra logotyper

FÖRETAGSLOGGOR

Varför betala mer för en företagslogga än vad man behövera

Varför betala mer för en företagslogga än vad man behöver?

Att köpa logotyp idag kan både vara kostsamt och knepigt. Vänder man sig till reklambyråer så kan kostnaden bli ganska hög. Men är de bättre då? Nej, är det korta svaret. För sanningen är att reklambyråer ibland även anlitar mig och andra designers för att ta fram logotyper åt dem, som de i sin tur sen säljer vidare till sina kunder, men då till ett betydligt högra slutpris. Men varför är då reklambyråer dyrare om det egentligen är ”samma” logotyp man får? Anledning är att en reklambyrå har högre kostnader som måste täckas. Skalar man bort alla dyra lokalhyror, anställdas löner, kundmöten och andra kostnader så behöver det faktiskt inte kosta så mycket för en kund att handla. Så varför då betala mer än vad du egentligen behöver?Portfolio 

Klicka på önskad LOGOTYP för större bild och bildspel.


Våra olika logotyppaket

Pris på paket 1: 2499krPaket 1:
För dig som redan har en logotyp men behöver få den vektoriserad, digitaliserad.

Om du önskar kan du även samtidigt få den uppdaterad och uppfräschad, så att den får ett mer professionellt uttryck som passar idag.

Vad som ingår:

Du får din logotyp omgjord i vektorgrafik (självklart efter dina önskemål).


Vanligaste filformaten
Du får den färdiga logotypen i de vanligaste filformat som du kan tänkas behöva för professionell återgivning i tryck och till internet. Självklart kan du även få den i andra önskade filformat.

Fria ändringar

Du får ”fria ändringar” vilket betyder att vi jobbar på logotypen tills att du är helt nöjd med den.

Nöjdhetsgaranti - pengarna tillbaka


Pengarna tillbaka garanti
Det innebär att skulle du mot förmodan inte vara nöjd och vill avbryta projektet så går det bra. Du får då tillbaka hela summan du betalt in. Således riskerar du alltså inte en enda krona. Detta gäller fram tills att du godkänt den färdiga logotypen.Pris på paket 1: 5499kr


Paket 3:

För dig som är osäker på hur du vill att din företagslogga skall se ut och vill ha flera professionella designförslag att välja mellan.

Alternativet för dig som behöver en snygg företagslogga, men som är osäker på vad du vill ha eller vad som passar ditt företag.
Vi tar fram de rätta designförslagen genom att du först får några frågor gällande ev. önskemål, smak, men också frågor gällande branschen, företaget, dess mål och dess kunder etc. Svaren sammanställs och utifrån det skapas sedan flera olika designförslag som du väljer från.


Du kommer att få mellan 3-7st. snygga, genomtänka designförslag som är speciellt skapade och framtagna åt ditt företag. När du väl valt ett förslag, jobbar vi på den tills du är helt nöjd med den. Skulle inga av förslagen kännas rätt, tar vi om processen och skapar nya förslag åt dig.


Vad som ingår
Den färdiga företagsloggan (originalet) är skapad i vektorgrafik, som du får tillsammans med de vanligaste filformat som kan behövas för professionell återgivning i tryck och till internet. Självklart kan du även få den i ytterligare andra önskade filformat.


Fria ändringar
Du får ”fria ändringar” vilket betyder att vi jobbar på din företasglogga tills att du är helt nöjd med den.

Pengarna tillbaka garanti
Det innebär att skulle du mot förmodan inte vara nöjd och vill avbryta projektet så går det bra. Du får då tillbaka hela summan du betalt in. Således riskerar du alltså inte en enda krona. Detta gäller fram tills att du godkänt den färdiga företagsloggan.

Pris på paket 1: 3499krPaket 2:
För dig som redan vet ungefärligen hur din logga skall se ut, men behöver få den skapad i ett professionellt uttryck.

Det bästa är om du redan har en skiss av något slag på din idé. Men det går också bra med enbart en beskrivning på vad du är ute efter. Gärna tillsammans med ev. en bild på någon som du hittat på nätet och vars stil du gillar och gärna ser att din egen logga skall inspireras av.

Vad som ingår
Du får din logga skapad utifrån de önskemål du har.


Vanligaste filformaten
Du får loggan i de vanligaste filformat som du kan tänkas behöva för professionell återgivning i tryck och till internet. Självklart kan du även få den i andra önskade filformat. 


Fria ändringar
Du får ”fria ändringar”, vilket betyder att vi jobbar på din logga tills att du är helt nöjd med den.


100& nöjdhetsgaranti

Pengarna tillbaka garanti
Det innebär att skulle du mot förmodan inte vara nöjd och vill avbryta projektet så går det bra. Du får då tillbaka hela summan du betalt in. Således riskerar du alltså inte en enda krona. Detta gäller fram tills att du godkänt den färdiga loggan.
Best seller
Pris på paket 1: 1499kr


Grafisk Profilpaket


Grafisk profil – en viktig del av identiteten

Företagets visuella identitet består av den grafiska profilen. Den i sig består av en genomtänkt passande design, samt av regler kring hur designen, färger typsnitt och placeringar skall göras för att man alltid skall kunna känna igen företagets identitet.


Den grafiska identiteten skall gå som ett rött snöre genom alla områden och platser där företaget syns – broschyrer, webbsidor, annonser, bilar, visitkort, brevpapper etc. Risken om den inte känns igen är att kommunikationen misslyckas och ev. information inte når fram på ett smidigt och önskvärt sätt.

Vad som ingår förutom själva designen är designade original för:

1. Visitkort - 90 x 55 mm (upp till 5st. separata personer)

2. Brevpapper A4

3. Kuvert C4 eller Kuvert C5

(OBS! Priset gäller om du samtidigt också beställer något av  Logotyppaketen. I annat fall kostar Grafisk profilpaketet 2 998:- exkl. moms)Hur går det till att beställa?


(OBS! Processen skiljer sig en aning åt beroende på vilket paket du valt)
Först görs en beställning, varefter du får en delfaktura på halva beloppet, som måste betalas in innan arbetet sätter igång (För att säkerställa att beställningen är legitim och riktig)

Du skriver sen och berättar det du kan kring vad du är ute efter. Ju mer info och bilder, desto lättare blir jobbet. Exempel på önskvärd info; hur den skall se ut, vad den skall användas till, vilken stil du önskar (visa gärna bilder på stilen), ev. även andra viktiga detaljer du vill ha, om det finns speciella färger som du vill ha, vilken känsla som företagsloggan skall förmedla, etc.
I annat fall där du inte känner att du vet riktigt hur denskall se ut, där får du istället några frågor som du svarar på efter bästa förmåga. Sen utifrån dina svar, samt den bransch ditt företag är i, hämtas det också in info om branschens ofta speciella uttryck bland företagens befintliga loggor. Det sammantaget kommer räcka för att få en bra bild om vilka loggor som kommer att passa dig och ditt företag.

Förslag tänks ut, skissas,  skapas och skickas över. Där väljer du den du gillar eller tror har potential att bli den rätta (Inland krävs det bara lite mer arbete och ändringar för att nå fram). Och 100 ggr av 100 så når vi tillsammans med din input och ev. direktiv/önskemål fram till kundens önskade resultatet. 
När du väl är helt nöjd med resultatet, betalas den andra och sista delfakturan på resterande halva belopp, varav du får din vektoriserade logga (Vilket betyder att du kan förstora den i tryck stort som ett helt fotbollsplan och ändå behålla knivskarpa kanter och konturer) Du får den också i andra filformat för ex. till internet etc.


En företagslogga behöver inte se ut på ett speciellt sätt. Några är mycket simpla och enkla i sin design och utformning, vissa är enbart svart/vita, andra har en "klurig" idédesign som är relaterat till branschen de är i. Andra är mer "smack på" och inget sparat. Allt beroende på personlig smak, ens egna kunder eller vilken bransch man är i. Fast i slutändan så är det vad kunden vill och känner är rätt för just hans eller hennes företag. Det finns ingenting som heter "för enkelt", eller "för avancerat". Vissa kanske kan tjäna på att ha en logga som sticker ut och är mer "säljande". Andra tjänar på att ha en företagslogga som är mer lågmäld och klassisk.

Men oavsett vilken du vill ha, så är jag säker på att jag kan ta fram den åt dig. 


Om du har frågor så är du välkommen att höra av dig!

Loggor


Om logotypen och varför den är så viktigLogotypen är företags ansikte utåt och är något som helst på något vis  skall återspegla vad företaget står för, eller erbjuder. Den skall helst lätt gå att känna igen och kommas ihåg. Men det är också ett stort plus om den även är tilltalande, skapar uppmärksamhet och sticker ut i mängden av alla miljontals loggor som finns. För risken är ju annars att ens logga bara försvinner i mängden av liknande loggor och därför glöms bort. Man skall heller inte glömma att rätt logga i en del branscher, helt på egen hand även, kan generera nya kunder. Potentiella kunder ser på den och skapar utifrån den sig en bild av vad man kan förvänta sig av företaget. En tråkig och ful logga kan alltså förknippas med ett tråkigt, oengagerat och trött företag. Medan en snygg och färgglad logga istället kan göra att man tolkar företaget som energiskt och kraftfullt. Som du förstår är därför valet av logga viktigt – skall du ha en som är enkel, stilren och med få färger, eller skall du ha en mer avancerad med fler färger och detaljer? Det som avgör detta är dels hur du vill att företaget skall bli uppfattat, dels vilken bransch man är i, dels vad man skall använda den till Men främst är det ett personligt val. För i slutändan handlar det ändå om vad DU anser är rätt logotyp för DITT företag.

Copyrightmärket

Se upp så att du inte köper  stulen företagslogga och sen blir stämd


Reklambyråer brukar hävda att om man som kund går till "billigare" designers på internet så riskerar man i bästa fall få en dålig företagslogga. I värsta fall riskerar man att köpa en som är stulen och där säljaren endast bytt ut företagsnamnet och ev. mindre detaljer, men där den fortfarande tillhör den ursprungliga ägaren. Man riskerar således att bli stämd av den riktiga ägaren. Det är faktiskt inte helt tomma ord från reklambyråerna heller. för det stämmer att det finns många oseriösa aktörer idag på internet som gör just så. De drar sig inte för att bedra och lura på personer deras stulna företagsloggor som de säljer billigt till inget ont anande företag som hamnar i trubbel och blir stämda. Utöver detta, så förlorar dem sin företagslogga, och har man då kanske hunnit "köra in den" hos kunder, och hunnit sätta den kanske på både bilar och trycksaker så kommer det innebära nya problem, samt ytterligare kostnader för att göra om allt från ruta 1.

 

Ofta är det lätt att se vilka dessa företag/designers är genom att helt enkelt använda logik. För tänker man till så förstår man att ett företag inte kan på bara ett par dagar både tänka ut idéer, skissa, designa och skapa flera olika förslag. (Dessutom måste de ju "släppa allt annat arbete de håller på med" och direkt påbörja arbetet för att hinna med, och även då är det omöjligt). Det går bara inte att skapa flera olika designer på bara ett par dagar! Oftast går heller inte ett lågt pris ens ihop med den korta tid som det påstås skulle ha tagit för att få fram alla förslag och den slutliga företagsloggan. Så mitt råd efter att ha hållt på med detta i över 20 år är - titta runt och skaffa dig information innan köp, samt använd ditt förnuft - det klassiska talesättet gäller även i detta sammanhang -Om något ser förbra ut för att vara sant, så är det troligtvis det med.